Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Кіберполіція викрила одесита у виготовленні підроблених банківських карток
Опубліковано 26 червня 2019 року о 11:59

У його помешканні поліцейські виявили майстерню з усім необхідним обладнанням та велику кількість вже готових підроблених карт для викрадення коштів з банківських рахунків громадян. Наразі чоловіка взято під варту з можливістю внесення застави.

Працівники Причорноморського управління кіберполіції викрили у такій протиправній діяльності 36-річного мешканця Одеси. Під час досудового розслідування також було встановлено місця, де вінвстановлював прилади для зчитування інформації, обготівковував кошти та місце його проживання. Зловмисника було затримано в момент обготівковування грошей із скомпрометованої платіжної картки клієнта банку.

Під час затримання, у правопорушника при собі було виявлено більше 40 дублікатів банківських карток (так званий "білий пластик"), мобільний телефон, сумку, окуляри, рукавички та гроші.Водночас, поліцейські провели ряд обшуківза місцем проживання правопорушника та у його автомобілі.

Під час обшуку було виявлено майстерню з виготовлення предметів для викрадення конфіденційної інформації щодо банківської картки користувача. Відтак, було вилучено: силіконову форму для виготовлення "шиммера" (пристрій), станки для надання і корегування форми "шиммера" відповідно до стандартів картрідерабанкоматів, мікросхеми з флеш-накопичувачем та акумулятором для підключення міні відеокамери, яка використовувалась для фіксації PIN-коду.Також, вилученокартрідер, який використовувався длятестування виготовлених "шиммерів".

Поліцейські виявили й пристрої, які використовувалися для перенесення раніше викрадених "дампів" на попередньо заготовлені білі пластикові картки. Далі ці картки використовувалися зловмисником для несанкціонованого зняття грошей.

Також правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, жорсткі диски, велику кількість готових дублікатів банківських карток, мобільні телефони,банківські картки та чорнові записи, в яких містився проект обладнання, рукописні інструкції з  замірами та зображенням майбутнього приладу.

За даним фактом слідчіполіції Одещини розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Зловмисника взято під варту з можливістю внесення застави у розмірі 96 тисяч гривень. Йому вже повідомленопро підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 190(шахрайство вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України.

Кіберполіція наголошує на необхідності дотримання правил безпеки при використанні банківської картки для унеможливлення вчинення злочинцями подібних злочинів. Для цього радимо:

- під час зняття готівки в банкоматах завжди прикривайте верхньою рукою PIN-клавіатуру, це убереже Вас від заволодіння PIN-кодом платіжної банківської картки;

- зверніть увагу на цілісність, колір та щільне прилягання частин банкомату до його корпусу, сліди на частинах банкомату від клею чи інших речовин, а також наявність невідомих пристроїв, направлених на PIN-клавіатуру;

- використовуйте банкомати, які розміщені всередині відділень банківських установ;

- в разі виникнення підозри, що ваша картка потрапила у скіммінговий пристрій, негайно зателефонуєте до call-центру банку та заблокуєте платіжну картку

- у разі виїзду за кордон, повідомте до банку країну в яку від’їжджаєте на відпочинок, зменшіть ліміт зняття коштів в банкоматах

- використовуйте за кордоном банківські картки з нульовим балансом на які (за необхідністю) переказуйте з основного рахунку кошти, ідентичні сумі, яка необхідна для разового використання.

Нагадаємо, кіберполіція надала рекомендації по захистузаощаджень на банківськихрахунках.

Департамент кіберполіції України

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux