Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Із дев’яти зловмисників, затриманих за контрабанду кокаїну, троє вже на свободі – В’ячеслав Аброськін
Опубліковано 08 серпня 2019 року о 17:24

Суд змінив рішення про обрані запобіжні заходи стосовно зловмисників, затриманих за серйозні злочини у сфері незаконного обігу наркотиків. Відтак частина затриманих опинилася на волі, оскільки були суттєво зменшені суми призначених судами застав. Про це йшлося сьогодні, 8 серпня, під час зустрічі першого заступника Голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна з аташе Варшавського офісу Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США Джейсоном Шумахером та спеціальним агентом DEA Робертом Нортоном.

Аташе Варшавського офісу Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США Джейсон Шумахер висловив стурбованість такою ситуацією, оскільки проведене розслідування є дуже комплексним і важливим.

«В рамках цього розслідування ми бачимо декілька елементів, які проживають не лише в Україні, а й за її кордонами. Можу Вас запевнити, що DEA дуже уважно слідкує за ходом розслідування цієї  справи», – зазначив він.

Перший заступник Голови Нацполіції повідомив, що у результаті нещодавно проведеної спецоперації працівники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції затримали дев’ятьох фігурантів. Відносно усіх них суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Розмір визначених судом застав коливався від 3 до 100 млн гривень.

На сьогоднішній день ситуація змінилася. Двоє підозрюваних, серед яких – і організатор, внесли застави в розмірі 10 млн гривень. У подальшому відносно них слідчим суддею за клопотанням сторони захисту змінено міру запобіжного заходу на домашній арешт в нічний час доби. При цьому до обох зловмисників запобіжний захід здійснюється без застосування електронних засобів контролю. Крім того, підозрюваним змінено розмір застави – до 500 тисяч гривень.

Стосовно третього фігуранта справи слідчий суддя за клопотанням сторони захисту змінив розмір застави – з трьох мільйонів гривень до 570 тисяч гривень. Застосування електронного засобу контролю стосовно зловмисника теж не передбачено. Цей підозрюваний також сплатив заставу. Таким чином, з під варти вийшло три фігуранта, які підозрюються у скоєнні особливо тяжкого злочину. Разом з тим, четвертому фігуранту слідчий суддя за клопотанням сторони захисту змінив розмір застави з 26 до 3-ох мільйонів.

В’ячеслав Аброськін повідомив, що серед затриманих зловмисників є громадянин України, який перебував на свободі, хоч і фігурує у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства. Крім того, були затримані громадяни Російської Федерації, Великобританії та підданий Королівства Нідерланди. Зокрема, громадянин РФ перебуває у міжнародному розшуку за вчинення наркозлочинів. Громадянин Великобританії, за інформацією правоохоронних органів цієї країни, 14 разів притягався до відповідальності за вчинення 28 кримінальних правопорушень, серед яких – злочини проти власності, громадського порядку, а також наркозлочини. Затриманий громадянин Нідерландів притягувався на батьківщині до відповідальності за контрабанду 800 кілограмів кокаїну. 

Відтак В’ячеслав Аброськін попередив американських партнерів про можливі ризики, пов’язані з   виїздом  цих осіб за межі країни. 

«Це небезпечні люди. Ми будемо далі працювати, щоб вони всі понесли кримінальну відповідальність», – наголосив перший заступник Голови Національної поліції України, висловивши вдячність американським партнерам за підтримку.

Джейсон Шумахер підкреслив, що DEA розуміє ступінь злочинності дій наркоторгівців. 

«Представники DEA приклали дуже багато зусиль до цієї справи. Ми сподіваємося, що всі причетні до цього злочину знайдуть своє остаточне місце за ґратами», – зазначив Джейсон Шумахер.

Нагадаємо, у 2019 році до кримінальної відповідальності притягнуто 1,4 тисячі наркозбувачів.

Також раніше повідомлялося, що у  2020 році в Україні планується відкриття офісу підрозділу протидії наркозлочинності США.  

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux