Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Автофіксація порушень, співпраця зі стартапами та правозахисниками – поліцейські Донеччини розглянули шляхи зміцнення дорожньої безпеки
Опубліковано 19 листопада 2021 року о 13:36

Співробітники поліції Донецької області взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Транспортна безпека: правові та організаційні аспекти», яка відбулася сьогодні, 19 листопада, на базі Донецького державного університету внутрішніх справ. Учасники обговорили причини ДТП, заходи зі зниження смертності на дорогах і способи підвищення правосвідомості учасників дорожнього руху.

Захід організовано ДонДУВС спільно з Консультативною місією Європейського Союзу, Українським науково-дослідним інститутом медицини транспорту МОЗ України та приватним автотранспортним підприємством «Одіум-Престиж» за підтримки Міжнародного благодійного фонду допомоги постраждалим внаслідок ДТП.

Участь у роботі конференції взяли заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування Нацполіції в Донецькій області Андрій Францішко, який відповідає за безпеку дорожнього руху, ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький.

Він відзначив, що з початку року на Донеччині зареєстровано майже 4 000 ДТП, з них 853 - з постраждалими. Щомісяця в ДТП гинуть в середньому 8 людей, понад 100 травмуються. Завдяки превентивним заходам на території обслуговування ГРПП кількість автопригод з постраждалими порівняно з аналогічним періодом минулого року знизилася на 18%. Автошляхи постійно патрулюють 45 груп реагування, двічі на місяць поліцейські проводять відпрацювання районів, де фіксується найбільша кількість аварій, тривають інформаційні кампанії, що охоплюють всіх учасників дорожнього руху – від дошкільнят до водіїв зі стажем.

За 10 місяців поліцейськими ГРПП задокументовано майже 35 000 порушень правил дорожнього руху. Майже 700 порушників були позбавлені права керувати транспортом на різні строки.

Учасники обговорили необхідність удосконалення системи контролю за дорожнім рухом, покращення рівня безпечності доріг та дорожньої інфраструктури, проблематику притягнення порушників до відповідальності, забезпечення світових стандартів підготовки водіїв.

Науковці, розробники та правозахисники презентували напрацювання в сфері транспортної безпеки. Серед них – мобільний застосунок для автоматичної фіксації порушень на дорозі з функцією миттєвої передачі даних до поліції.

Однією з ключових тем стала необхідність посилення ролі громадськості в підвищенні безпеки дорожнього руху та культурі дотримання ПДР.

Андрій Францішко наголосив, що поліція відкрита до взаємодії та готова впроваджувати спільні проєкти, які рятуватимуть життя українців на дорогах.

Міжнародна конференція відбулася в рамках Тижня безпеки дорожнього руху.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux