Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Антон Геращенко: МВС тестує нові можливості системи автоматичної фіксації порушень ПДР
Опубліковано 01 липня 2020 року о 15:10

Заступник міністра внутрішніх справ заявив, що з 1 червня свою роботу розпочала система автоматичної фото та відео фіксації порушень дорожнього руху. Всього було поставлено 50 камер на території Києва та області. Наразі в столиці вже тестують інші можливості системи – фіксацію різноманітних порушень правил дорожнього руху.

«Наразі в місті Києві ми відпрацьовуємо фіксацію таких правопорушень як: проїзд полосою громадського транспорту, фіксація порушень стоянки, виїзд на зустрічну смугу руху та проїзд пішохідними доріжками. Крім того, вже у цьому році за рахунок держбюджету планується закупити 300 відеокамер для використання на дорогах України. Протягом наступних двох років по всій країні запрацює тисяча таких камер. Основне завдання яких – дисциплінувати водіїв, бо за минулий рік в Україні загинуло більше 3 тисячі людей», - сказав Антон Геращенко.

Він додав, що з 1 червня камери зафіксували тисячі порушень. Були розіслані повідомлення про штрафи і кількість порушень знизилась більше ніж у 4,5 рази.

«Наразі було направлено 398 410 постанов про перевищення швидкості. На сьогодні оплачено – 219 тисяч штрафів, на суму більше 31 мільйон гривень. Ці гроші будуть направлені на оплату послуг «Укрпошти», на оплату друку бланків, а решта коштів буде направлена в бюджет для витрат на відновлення транспортної інфраструктури. Якщо протягом 10 днів порушник оплачує штраф, то сума становить 127 гривень, якщо водій не оплатить протягом цього часу, то штраф становитиме 250 гривень. У випадку, якщо перевищення швидкості становить більше на 50 кілометрів за годину, у порівнянні зі встановленим, то сума штрафу – 510 гривень», - зазначив Антон Геращенко.

Водночас заступник міністра зазначив, що МВС ініціює збільшення суми штрафу для систематичних порушників.

«Ми плануємо у вересні місяці запропонувати депутатам Верховної ради підняти суму штрафу для тих, хто систематично перевищує швидкість більше, ніж на 50 кілометрів за годину. Пропонуємо, щоб цей штраф складав 3400 гривень», - додав він.  

Антон Геращенко зазначив, що ухилятися від системи фіксації за допомогою приховування номерного знаку за рахунок плівки не вийде – порушники все одно будуть відповідати перед законом.

«Окремо я попереджаю порушників, якщо ви будете закривати номерні знаки чи окремі цифри, щоб система не могла їх розпізнати, знайте – ви будете відповідати вже по іншій статті Кодексу про адміністративні правопорушення за навмисне приховування знаків», - наголосив Антон Геращенко.

Він зазначив, що у подальших планах МВС розширити роботу системи фіксації порушень ПДР по всій Україні.

«Ми розіслали мерам міст пропозиції по розташуванню камер фіксації в тих місцях, які вони вважають особливо аварійними», - зазначив він.


 

 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux