Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За три дні поліцейські виявили понад 500 порушень, допущених водіями пасажирського транспорту
Опубліковано 24 квітня 2018 року о 09:30

Крім того, виявлено понад 120 транспортних засобів з технічними несправностями.  Про це сьогодні, 24 квітня, повідомив заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич. Перевірка автобусів відбувається у рамках профілактичних заходів, ініційованих керівництвом Нацполіції та спрямованих на зниження аварійності на дорогах, зокрема, за участі пасажирського транспорту.

З 20 квітня за дорученням Голови Національної поліції на території країни поліцейські розпочали цільові заходи з перевірки транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів. Таке рішення було прийнято у зв’язку зі збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також ростом аварійності на дорогах за участі пасажирського транспорту. 

Як розповів заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, за три дні поліцейськими було перевірено понад 3,3 тисячі транспортних засобів. Серед них – 166 одиниць транспорту, що використовується для перевезення організованих груп дітей.

«Вже виявлено ряд недоліків. Встановили 127  транспортних засобів з технічними несправностями. Це і несправності гальмівної системи, і несправні зовнішні світлові прилади, несправні або заблоковані аварійні виходи. Також виявлено 518 порушень законодавства, допущених водіями автобусів», – розповів Олександр Фацевич.

Він зазначив, що серед порушень, виявлених поліцейськими – перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг. Крім того, правоохоронці фіксували порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, керування водієм автобусом без необхідних документів. Також виявлено 27 випадків керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль.

За три дні поліцейські склали 637 адміністративних матеріалів. Серед складених матеріалів – адміністративні справи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), ч. 2-3 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами), ст. 121-2 (Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів), ст. 133-1 (Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом) тощо.

«Звертаюся до власників підприємств, які надають послуги пасажирам, та наголошую на недопущенні виходу на маршрути технічно несправних транспортних засобів. Також попереджаємо про персональну відповідальність не тільки керівників підприємств, але й водіїв. Профілактичні заходи для забезпечення безпеки громадян на дорогах триватимуть й надалі», – підкреслив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Нагадаємо, раніше Голова Нацполіції доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту та посилити контроль за дотриманням ПДР перевізниками.

Також раніше повідомлялося, що у Кривому Розі у ДТП за участю легкового автомобіля, маршрутного мікроавтобуса та автобуса загинуло дев’ятеро людей, 15 були доставлені до лікарні, з них четверо – у вкрай важкому стані.

Департамент комунікації 
Національної поліції України 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux