Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За минулий рік на лаві підсудних опинилися 307 членів ОЗГ - В’ячеслав Аброськін
Опубліковано 10 лютого 2018 року о 14:01

Серед затриманих - 83 організатори. Зловмисники обґрунтовано підозрюються у вчиненні понад тисячі кримінальних правопорушень. Про це йшлося сьогодні, 10 лютого, на відеоселекторній нараді за участю керівників кримінальних блоків територіальних та структурних підрозділів поліції. Робоча нарада відбулася під головуванням першого заступника глави Нацполіції В’ячеслава Аброськіна.

Учасники наради заслухали керівників кримінальних підрозділів, які прозвітували про стан боротьби з організованою злочинністю у регіонах.

Зокрема, за минулий рік по лінії роботи карного розшуку закінчено досудове розслідування та направлено до суду 80 кримінальних проваджень відносно організованих груп (у 2016 році – 61 кримінальне провадження). Оперативниками затримано 16 злочинних груп з міжрегіональними зв’язками, дев’ять груп, створених на етнічній основі, та дві групи  з транснаціональними зв’язками.

Крім того, поліцейськими викрито та нейтралізовано 13 озброєних банд у дев’яти областях. Зокрема, зловмисники діяли на території  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Одеської, Полтавської,  Сумської,  Харківської та Чернівецької областей.

Перший заступник Голови Національної поліції зазначив, що в минулому році спостерігається позитивна динаміка у розкритті злочинів у сфері боротьби з організованою злочинністю.

«На лаві підсудних  опинилися 307 учасників ОЗГ, серед яких - 83  організатори. Затримані обґрунтовано підозрюються у вчиненні понад тисячі кримінальних правопорушень, у тому числі 860 тяжких та особливо тяжких», - зазначив начальник кримінальної поліції.

Водночас перший заступник глави Національної поліції В’ячеслав Аброськін наголосив на необхідності посилити роботу в цьому напрямку. Зокрема, розшуковці більш детально обговорили проблемні питання в організації оперативної роботи у містах-мільйонниках.

Очільник кримінальної поліції звернув увагу керівників на персональну відповідальність за організацію роботи з викриття та документування організованих злочинних груп.

«Результат нашої роботи – це направлені кримінальні провадження в суд та їхнє позивне рішення. Тому керівникам на місцях необхідно в найкоротший термін проаналізувати можливі сфери впливу злочинних груп в регіоні. Необхідно визначити ефективні шляхи документування та притягнення до відповідальності не лише членів, а й організаторів ОЗГ», - підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що у Нацполіції з‘явився новий підрозділ по боротьбі з оргзлочинністю. Також В’ячеслав Аброськін зазначив, що реформування оперативного блоку дозволить системно протидіяти оргзлочинності. Крім того, повідомлялося, що Нацполіція розпочинає відбір до нового підрозділу по боротьбі з ОЗГ.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux