Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Упродовж доби працівники столичної поліції перевірили 84 розважальних заклади
Опубліковано 28 листопада 2020 року о 13:30

За результатами складено вісім протоколів за порушення вимог карантину. Окрім цього, в одному з нічних барів на території Подільського району поліцейські вилучили наркотичні засоби та відкрили кримінальне провадження.

Працівники київської поліції продовжує контролювати дотримання карантинних обмежень громадянами та суб’єктами господарювання. Лише упродовж останньої доби правоохоронці у складі мобільних груп перевірили 349 об’єктів господарської діяльності.  За результатами виявлених порушень загалом складено 127 протоколів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Разом з тим  складено 90 протоколів  за порушення вимог  частини другої ст. 44-3, якою передбачено покарання від 170 до 255 гривень за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Так під час під час перевірки близько третьої години ночі виявлено роботу розважального закладу на Набережному шосе, що в Печерському районі столиці. Там знаходилося кілька десятків людей. На посадову особу закладу складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, за що передбачено штраф від 34 до 170 тисяч гривень. Разом з тим поліцейські притягнули до відповідальності 12 відвідувачів цього закладу, які порушили вимоги частини 2 ст. 44-3 та перебували в приміщенні без засобів індивідуального захисту. 

Подібні порушення правоохоронці виявили і в одному з нічних клубів на території Солом’янського району столиці. За порушення карантинних обмежень на його посадову особу складено також адміністративний протокол. Крім цього, до відповідальності притягнуто п’ятьох відвідувачів, які знаходилися на території закладу без масок, чим порушили вимоги ч. 2 ст. 44-3 КУпАП.

На вул. Кирилівській в одному з барів  поліцейські спільно з працівниками Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України задокументували не лише порушення карантинних обмежень, але й виявили та вилучили більше двадцяти пакетів з таблетками, речовиною  рослинного походження, порошкоподібною речовиною тощо.  Все вилучено та направлено на експертизу. Слідчим відділом Подільського управління поліції за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Окрім цього на посадовця розважального закладу складено адмінпротокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП, а ще 13 осіб, які перебували в приміщенні без засобів індивідуального захисту, притягнуто до відповідальності за ч. 2 цієї ж статті.

Поліцейські продовжують стежити за дотриманням суб’єктами господарювання вимог «карантину вихідного дня», передбаченого рішенням Уряду.  Нагадуємо, що за порушення таких обмежень на посадових осіб закладів передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Вкотре закликаємо громадян дотримуватися  встановлених протиепідемічних заходів, використовувати засоби індивідуального захисту аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку. 

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux