Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Харкові поліція вилучила партію наркотичного засобу вартістю понад 32 мільйони гривень
Опубліковано 07 березня 2018 року о 14:54

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності України вилучили з незаконного обігу партію наркотичного засобу «Трамадол». Його реалізацію організували колишній міліціонер та наркозбувач, раніше вже судимий за аналогічний злочин.

Спільні заходи працівників Департаменту протидії наркозлочинності,   Головного слідчого управління (ГСУ), а також інших оперативних служб під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України дозволили задокументувати діяльність злочинної групи оптових збувачів трамадолу. Вони збували нарковмісний препарат в особливо великих розмірах. 

“Слід зазначити, що один грам наркотичної речовини члени зазначеного угрупування збували за 200 гривень. Тобто за цінами “чорного” ринку вартість вилученої партії трамадолу перевищує 32 мільйони гривень”, ‒ повідомив Андрій Кіхтенко.

Поліцейські з’ясували, що організатором торгівлі трамадолом став 40-річний чоловік, раніше судимий за аналогічні злочини. У 2016 році ця особа достроково звільнилася з місць позбавлення волі. Пособником та оптовим реалізатором крупних партій «Трамадолу» став 46-річний харків’янин, колишній міліціонер, а нині – пенсіонер МВС. Він раніше працював у службі боротьби з економічною злочинністю області. 

Оперативники Департаменту протидії наркозлочинності спільно з колегами з Управління протидії наркозлочинності поліції Харківської області, ГСУ та патрульні поліцейські затримали фігурантів.

Правоохоронці провели 14 одночасних обшуків за місцем проживання зловмисників, а також в гаражних приміщеннях та їхніх транспортних засобах. У зловмисників вилучено більш як 160 кг наркотичного засобу «Трамадол». Його вартість за цінами «чорного» ринку перевищує 30 мільйонів гривень. Такої  кількості наркотичного анальгетику вистачило б для добового знеболення понад 300 тисяч хворих. 

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Андрія Кіхтенка,  зараз правоохоронці встановлюють можливі канали витоку препарату, зокрема ‒з  об'єктів легального обігу нарковмісних речовин. 

“Також ми встановлюємо інших осіб, які можуть бути причетними до зазначеної злочинної діяльності”, — зазначив Андрій Кіхтенко. 
 
Обох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Поліцейські проводять подальші процесуальні дії щодо встановлення можливого каналу витоку наркотичного засобу з хімфармпідприємств.

Нагадаємо, що працівники оновленого Департаменту протидії наркозлочинності нещодавно пройшли відбір за зразком, запропонованим стратегічними партнерами служби: відділом з правоохоронних питань Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні (INL) та Адміністрацією по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США.

Також міжнародні партнери позитивно оцінили співпрацю з Україною над реформуванням підрозділу протидії наркозлочинності.

Департамент протидії наркозлочинності


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux