Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
ТЕТЯНА КОВАЛЬЧУК: БЕЗПЕКА ШКОЛЯРІВ - ГОЛОВНИЙ ЛЕЙТМОТИВ ПРАВООХОРОНЦІВ
Опубліковано 01 вересня 2017 року о 17:30

Сьогодні для школярів усієї країни пролунав перший дзвоник, який дав старт новому навчальному року. Аби допомогти дітям стати більш уважними та почуватися в безпеці на дорогах, МВС разом з Національною поліцією і Консультативною місією ЄС в Україні започаткували масштабний проект «Будь помітним! Безпека  понад усе!».

Проект охопить понад 200 шкіл у семи регіонах України. Окрім уроків з безпеки дорожнього руху, школярі отримають від патрульних поліцейських книжки та світловідбивачі. Такі подарунки допоможуть учням стати більш обізнаними щодо ризиків на дорозі, а також більш помітними для водіїв.

«Ми маємо діяти превентивно, аби безпека була дороговказом наших дітей. Наразі така ініціатива доступна першокласникам семи регіонів нашої країни, але в майбутньому ми масштабуємо її на всю територію держави», ‑ зазначила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра також висловила сподівання, що зовсім скоро на законодавчому рівні, як у більшості країн Європи, буде затверджено положення, за яким всі учасники дорожнього руху використовуватимуть світловідбивні елементи на своєму одязі та транспорті, аби зробити дорожній рух безпечнішим.

«МВС обов’язково підтримає таку ініціативу, адже всі учасники дорожнього руху, чи то пішоходи, чи велосипедисти, чи водії авто повинні нести відповідальність за своє життя і життя інших людей», ‑ сказала Тетяна Ковальчук.

Своєю чергою радник Консультативної місії ЄС з питань взаємодії з громадою Вільям Брейм наголосив, що немає нічого важливішого за безпеку дорожнього руху дітей. «Національна поліція України даватиме уроки безпечного руху школярам з-понад 200 шкіл, але ми звертаємося до водіїв і просимо їх бути уважнішими, особливо щодо маленьких громадян», ‑ додав він.

Заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький нагадав, що рік тому була запроваджена програма «Шкільний офіцер поліції», яка направлена на співпрацю з навчальними закладами по профілактиці дитячого дорожньо-транспортного травматизму, по профілактиці правопорушень і дій щодо безпеки дітей у соціумі та шкільному середовищі.

«Життя наших найменших громадян – найцінніше. Тому ми фокусуємо увагу на превентивній діяльності, аби вирішити проблеми дорожньо-транспортного травматизму дітей. Ще рік назад ми визначили, що потрібен якісно новий підхід ‑ не діяти за наслідками, а діяти превентивно, співпрацювати з шкільними закладами і, перш за все, бути у постійному контакті з дітьми», ‑ зазначив Олексій Білошицький.

Він також додав, що програма «Шкільний офіцер поліції» довела свою ефективність і найближчим часом впроваджуватиметься ще у п’ятьох областях України.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux