Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Слідчі Нацполіції розслідують понад 16,3 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів військовослужбовцями рф
Опубліковано 09 червня 2022 року о 17:02

Про це повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв під час  брифінгу в «Укрінформі».

Олексій Сергєєв наголосив, що підрозділи Національної поліції спільно з іншими правоохоронними органами та силами оборони проводять заходи для забезпечення національної безпеки і документування злочинів російської федерації:

«Нацполіція здійснює фіксацію злочинів, вчинених в умовах воєнного стану, в першу чергу військовослужбовцями рф та їх пособниками. Найбільше розслідується проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни – 11740,  4088 тисячі – за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 669 - за колабораційну діяльність».

Разом з тим триває робота поліцейських на блокпостах - вдалося встановити  230 осіб, які перебували в розшуку,  1,5 тисячі осіб, які можуть бути причетні до диверсійної та колабораційної діяльності. Встановлено майже 500 транспортних засобів, які перебували в розшуку.

«Завдяки скоординованим діям поліцейських із військовослужбовцями Національної гвардії та Збройних сил України під час несення служби на блокпостах вилучено 580 одиниць зброї, 15 тисяч набоїв, 243 гранати та вибухові пристрої. Задокументовано понад три тисячі адміністративних правопорушень», - повідомив Олексій Сергєєв.

Ще одним напрямком роботи поліції у воєнний стан є протидія кримінальним проявам та забезпечення правопорядку в країні.

Завдяки вжитим превентивним заходам з початку повномасштабної війни в Україні  суттєво зменшилась кількість вчинених кримінальних правопорушень проти власності, зокрема крадіжок, розбійних нападів, грабежів, втричі менше сталося дорожньо-транспортних пригод.  

Крім того,  поліцейські  надають допомогу громадянам у здійсненні евакуаційних заходів з територій бойових дій на Донеччині, Запоріжжі, Луганщині та Харківщині, супроводжують  стратегічні  вантажі. 

«Попри постійні обстріли, працівники поліції здійснили близько 1,5 тисячі адресних виїздів безпосередньо на лінії вогневого контакту з ворогом  для евакуації громадян, які через стан здоров’я не змогли самотужки добратися до місць евакуації», - розповів Олексій Сергєєв.

Також начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення і оперативного реагування Нацполіції зазначив, що з початку російської агресії підрозділи вибухотехнічної служби поліції здійснили 7,4 тис. виїздів, а відтак знищили майже 22,3 тис. вибухонебезпечних предметів та 2,4 тонни вибухових речовин.

Він додав, що виявлені боєприпаси, придатні до використання, передаються для потреб Збройних сил України. На сьогодні поліцейські вибухотехніки продовжують обстеження території, де розміщувалися позиції ворога та відбувалися бойові зіткнення.

«Як приклад наведу: упродовж останніх двох тижнів працівники поліції здійснювали розмінування лісових доріг у Чорнобильській зоні, аби забезпечити  безперешкодний доступ працівникам ДСНС до гасіння пожеж у зоні  відчуження. Вибухотехніки поліції виявили та знешкодили більше 20 протитанкових та протипіхотних мін», - повідомив Олексій Сергєєв.

                                                                                                    Управління комунікації 

Національної поліції
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux