Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Розслідування вбивства Павла Шеремета: слідство спростовує  окремі заяви адвокатів, свідків і підозрюваних
Опубліковано 06 лютого 2020 року о 16:33

4 лютого суд розглянув клопотання слідчих про продовження запобіжного заходу Юлії Кузьменко. Вислухавши позиції сторін обвинувачення та захисту, суддя ухвалив рішення залишити підозрювану під вартою на 60 діб. 

Разом із тим під час судових засідань адвокати та деякі свідки оприлюднювали суперечливу  інформацію щодо алібі підозрюваної. Зокрема Юлія Кузьменко неодноразово розповідала, що не знала, хто такий Павло Шеремет і вперше почула прізвище журналіста лише після підриву його авто. Про цю подію, за словами адвоката під час судового засідання 12 грудня 2019 року, підозрювана дізналася на роботі, переглядаючи  вранці 20 липня новинну стрічку Фейсбуку. Однак надалі і її захисник, і сама підозрювана говорять, що в цей період Юлія Кузьменко перебувала у відпустці, що є документально підтвердженим фактом. 

При цьому відпустку жінка частково проводила в Одеській області з нинішнім співмешканцем Петром Кіяном. 18 липня 2016 року вони разом повернулися до Києва. Тієї ночі Юлія разом із чоловіком Дмитром (на той час офіційно вони ще перебували у шлюбі) поїхали до аеропорту «Бориспіль», аби зустріти сина та батьків підозрюваної з Туреччини. Під час свідчень 03 лютого цього року мати Юлії Кузьменко заявила, що не пам’ятає, о котрій годині вони перетнули кордон. А під час засідання 24 грудня 2019 року адвокат Владислав Добош озвучив, що підозрювана 19 липня 2016 р. о 02:00 чекала в аеропорту «Бориспіль», а повернулися додому о 05:00. 

Однак, відповідно до протоколу огляду, оприлюдненого прокурором під час судового засідання, рідний син та батьки підозрюваної Юлії Кузьменко після відпочинку в Турецькій Республіці перетнули державний кордон України 19.07.2016 року у період із 00:12 по 00:18.


Також, зважаючи на отриманий в ході слідства трафік телефонних з’єднань абонентського номера підозрюваної, Юлія Кузьменко вже о 01:24 була вдома – на вул. Урлівській. 

Водночас сторона обвинувачення має сумніви щодо правдивості свідчень нині вже колишнього чоловіка Юлії Кузьменко Дмитра Кузьменка.  Під час судового засідання 24 грудня 2019 року він засвідчив, що з вечора 18-го до 20 липня 2016 року підозрювана перебувала з ним вдома і він чітко знає, де і з ким вона проводила час. А вже під час судового засідання 03 лютого 2020 року колишній чоловік підозрюваної заявив, що не знає, де та з ким була його дружина на відпочинку. 

Також сторона захисту Юлії Кузьменко заявляла, що підозрювана не мала тісних зв’язків із іншими членами групи, у тому числі з Андрієм Антоненком. Однак слідство встановило факти тісних стосунків між Юлією Кузьменко та Андрієм Антоненком, а також спростувало інформацію про те, що спілкуванням між ними обмежувалося темою ДТП за участі дружини та дитини Андрія Антоненка. 

Зокрема у 2016 році фіксуються 104 з’єднання між ними, з яких до дати вчинення злочину – 14 з’єднань (2 SMS-повідомлення та 12 дзвінків загальною тривалістю 40 хвилин). Після 20 липня 2016 року таких з’єднань встановлено 90: 16 SMS-повідомлень та 74 дзвінки. Окрім цього, впродовж  2016 року зафіксовано 252 повідомлення в мережі «Facebook», у тому числі 89 - до вчинення злочину.

Таким чином під час розслідування окремі заяви адвокатів, свідків та підозрюваних спростовані. У кримінальному провадженні заплановано ряд слідчих дій  завершення  виконання судових експертиз, а також інших процесуальних дій, у тому числі ініційованих стороною захисту, для всебічного, об’єктивного та неупередженого розслідування.

 

Управління комунікації 
Національної поліції України 
(за матеріалами Головного слідчого управління)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux