Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Напад на чиновницю Херсонської міськради кваліфіковано як замах на вбивство
Опубліковано 01 серпня 2018 року о 14:24

Кваліфікацію злочину змінено у зв’язку із отриманим попереднім висновком судово-медичної експертизи. Зокрема встановлено, що речовина, якою облили чиновницю, є концентрованою сірчаною кислотою. Про це сьогодні, 1 серпня, під час брифінгу повідомив заступник начальника поліції Херсонської області Микола Вербицький.

Він зазначив, що вчора, 31 липня о 08:47 в поліцію зателефонував херсонець і повідомив, що його знайомій облили обличчя невідомою речовиною. Потерпілою виявилася чиновниця міської ради.

За словами Миколи Вербицького, після надходження інформації про вчинення злочину стосовно чиновниці міської ради, поліція ретельно оглянула місце події.

«З  метою встановлення свідків та очевидців події проведено загальне відпрацювання місця події, мікрорайону Таврійський, побудинковий та поквартирний обхід. На теперішній час поліцейські опитали жителів 250 квартир, які розташовані в районі вчинення злочину. Крім цього, відпрацьовуються торгівельні заклади, підприємства та організації, у яких встановлено камери відеоспостереження», – наголосив заступник начальника поліції Херсонської області.

Він додав, що наразі встановлено 14 відеокамер, з десяти вже знято відеоінформацію. У засобах масової інформації поліцією розповсюджено відео з однієї з камер, де видно особу, яка підозрюється у скоєнні злочину. Крім того, по прикметах були орієнтовані екіпажі патрульної поліції, поліції охорони та групи реагування.

«Наразі слідством розглядається декілька версій події, зокрема – злочин скоєний у зв’язку зі службовою діяльністю потерпілої та її активною громадянською позицією. Крім того, у слідства є підстави вважати, що злочинець міг мати спільників, які допомогли підозрюваному втекти з місця скоєння злочину», – зазначив  Микола Вербицький.

Також він повідомив, що за попереднім висновком судово-медичної експертизи, отриманого сьогодні, стало відомо, що речовина, якою облили чиновницю, є концентрованою сірчаною кислотою. У зв’язку з отриманням висновку про ступінь тяжкості отриманих тілесних ушкоджень та їх небезпечності для життя на час даний злочин кваліфіковано за статтею 15 (Замах на вчинення злочину), а також пунктом 4 частини 2 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Над розкриттям злочину працює спеціально створена міжвідомча слідчо-оперативна група. До її складу увійшли працівники Головного управління Національної поліції області, обласної прокуратури та Управління СБУ Херсонщини. Кримінальне провадження розслідує слідче управління поліції області. Оперативне супроводження здійснюють працівники карного розшуку поліції та Служби безпеки України.

Нагадаємо, на Херсонщині напад на чиновницю міської ради перекваліфіковано.

Також  поліція зверталася до громадян для  встановлення особи чоловіка, який облив обличчя жінки невідомою речовиною.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux