Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Правоохоронці затримали за хабарництво двох співробітників поліції Одеси та Миколаївщини
Опубліковано 18 травня 2019 року о 09:11

Посадовець одеської поліції вимагав дві тисячі доларів США за курортний сезон від одеситки, яка здійснює торгівлю тютюновими виробами. Старший слідчий поліції сусідньої області намагався отримати тисячу доларів від жінки за те, щоб її сина не арештовували. Обох співробітників було затримано з речовими доказами протиправної діяльності.

Працівники Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про факт вимагання неправомірної вигоди одним зі співробітників слідчого підрозділу Березанського відділення поліції Миколаївщини. Після проведеної перевірки оперативники встановили, що старший слідчий поліції  вимагає від місцевої мешканки тисячу доларів США за сприяння в обранні її синові запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі територіального управління ДБР, розташованого у Миколаєві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 ( Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Затримали капітана поліції у місті Южне Одеської області одразу після одержання ним коштів. Затримання проводилося спільними діями Миколаївського УДВБ НПУ, ДБР та військової прокуратури.

Наступного дня в Одесі під час передачі першої частини хабара  в сумі  500 доларів США було затримано 42-річного майора поліції.

Правоохоронці з’ясували, що заступник начальника сектора превенції Шевченківського відділення поліції, якого днями було призначено старшим поліцейським станції Аркадія на час курортного сезону, першочергово почав «встановлювати правила» торгівлі на обслуговуваній території. Одній з жінок, яка має павільйони у торговельному комплексі, посадовець поставив умову - безперешкодно працювати вона зможе лише за надану йому "винагороду" у сумі 2 тисячі доларів США за сезон.

Одеситка відразу звернулася з відповідною заявою до Управління ДВБ НПУ. За матеріалами якого слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом військової прокуратури, внесли відомості до ЄРДР за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Затримання відбулося під час презентації курортної поліції, на очах в особового складу поліції, Нацгвардії та рятувальників. Затримання провели оперативники Одеського управління ДВБ НПУ, працівники ТУ ДБР, розташованого у Миколаєві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону.

Наразі посадовець затриманий на підставі ст.208 КПК України. Найближчим часом його буде оголошено підозру та обрано запобіжний захід.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux