Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
В умовах змін до КПК слідчі підрозділи повинні налагодити ефективну взаємодію з судами та прокуратурою – Віталій Невгад
Опубліковано 27 березня 2018 року о 14:31

Про організацію роботи слідчих підрозділах, проблемні питання  та алгоритм дій у відповідності до прийнятих змін в кримінальному процесуальному законодавстві йшлося сьогодні, 27 березня, на відеоселекторній нараді за участі керівників структурних та територіальних підрозділів.

За словами заступника глави Нацполіції - начальника Головного слідчого управління (ГСУ) Віталія Невгада, в ГСУ створено робочу групу. Вона щоденно аналізує  роботу слідчих підрозділів з моменту прийняття змін до  Кримінального процесуального кодексу.

Аналіз діяльності слідчих підрозділів свідчить, що впродовж 10 днів по Україні судами розглянуто в середньому близько 60 відсотків клопотань про проведення експертиз, направлених слідчими Нацполіції.

«У нас за ці 10 днів зафіксовано 7782 факти смерті громадян. Слідчими  розглянуто 5849 фактів. Тобто, це не є проблематикою. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 1 949 фактів. І саме  тут маємо певні складнощі», – підкреслив Віталій Невгад.

Він додав, що фактично за всіма цими фактами (1925 із 1949) призначено експертизи. Проте наразі від судів отримано дозволів на видачу тіл для захоронення протягом доби – 794  дозволи (41% від загальної кількості наданих клопотань), протягом двох діб – 753 (39%), на третю добу – 259 дозволів (13%). Крім того, фіксуються терміни більше чотирьох діб – це понад 120 дозволів (або 6,5% від кількості поданих клопотань).

«Це перший момент, коли кількість клопотань в судах з кожним днем буде зростати. Друге – можливість направлення подань в суди у вечірній час або у вихідні дні. Це теж поки у деяких регіонах є проблемою», – зазначив Віталій Невгад.

Відтак заступник глави Нацполіції наголосив на необхідності негайного проведення на місцях зустрічей з представниками судів та прокуратури.

«Опрацювати питання та алгоритм взаємодії для того, аби не було збоїв у роботі правоохоронної системи. Закон прийнятий, і ми повинні його виконувати. Жодні зміни в законодавстві не повинні негативно вплинути на організацію нашої з вами роботи», – підкреслив Віталій Невгад.

Нагадаємо, раніше заступник глави Нацполіції - начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад повідомив, що з 16 березня цього року роботу слідчих підрозділів держави буде організовано у відповідності до прийнятих змін у кримінальному процесуальному законодавстві.

Також на нараді наголошувалося, що упродовж березня-травня на території України пройдуть заходи з протидії незаконному обігу зброї та вибухівки.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux