Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У такий складний час маємо забезпечити максимальний рівень безпеки для наших людей, – Ігор Клименко
Опубліковано 16 червня 2022 року о 18:05

На цьому Голова Національної поліції України наголосив під час наради з правоохоронцями, що відбулася сьогодні, 16 червня, у межах робочого візиту в Кіровоградську область.

У заході взяли участь очільник поліції Кіровоградщини Роман Козьяков, його заступники, начальник Кіровоградської військової адміністрації Андрій Райкович, керівний та особовий склад підрозділів апарату обласного главку, територіальних та міжрегіональних підрозділів.

«У нашій державі триває війна. Захисники боронять країну на лінії зіткнення. Ваші побратими із поліції Кіровоградщини у складі спецзагонів направляються на виконання важливих завдань у «гарячі точки».
Але, незважаючи на те, що військові дії відбуваються за кількасот кілометрів, в тилу ми маємо так само сумлінно нести службу – забезпечувати правопорядок, акумулювати сили та допомагати всім, чим можемо», - зазначив Ігор Клименко.

Голова Нацполіції звернув увагу, що виключно у компетенції поліції знаходиться криміногенна ситуація в країні та зупинився на окремих напрямках роботи. Перш за все, зосередження зусиль у співпраці з іншими правоохоронними органами на виявленні осіб, які можуть бути причетними до диверсійної діяльності. Також важливим є якісне документування воєнних злочинів росії. Хоча на території області не велося бойових дій, але ворог прицільно обстріляв ракетами об’єкти інфраструктури.

Ще одне актуальне на сьогодні питання – облік наявної у людей зброї та боєприпасів, які потрапили до них різними шляхами.

«Вся наявна зброя має бути зареєстрована. І в першу чергу, цей процес упорядкування потрібно розпочати саме з тих областей, де не ведуться бойові дії», - зазначив Ігор Клименко.

Також під час наради було звернено увагу на посилення роботи з родинами, особливо з дітьми, які прибули в область та залишилися проживати на Кіровоградщині.

Начальник Кіровоградської військової адміністрації Андрій Райкович, який взяв участь у нараді, зокрема подякував поліцейським за співпрацю з питань безпеки та утримання стабільної ситуації в регіоні.

«Ми, як тилова область, маємо забезпечити на належному рівні якість роботи підприємств, життя громад та внутрішньо переміщених осіб. Навантаження значно збільшилося, але спільними зусиллями нам вдається вирішувати всі нагальні питання. 24/7 ми на зв’язку з поліцією та іншими службами і відомствами», - зазначив керівник військової адміністрації.

Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на 25 % збільшилася кількість звернень громадян до поліції області саме консультаційного та інформаційного характеру, що свідчить про потребу людей у підтримці і захисті.

«Пам’ятайте, що громадяни покладаються на вас. Не може бути першочергових та другорядних напрямків роботи. Все важливо. Бо ми маємо у такий складний час забезпечити максимальний рівень безпеки для наших людей. Особливо для тих, хто на собі відчув усі жахіття війни», - підсумував Ігор Клименко.   

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux